[vc_row][vc_column][vc_column_text]Manuelna terapija je definisana kao primena različitih specifičnih tehnika i veština, koji se koriste za uspostavljanje poremećene funkcije zglobova (kičmenog stuba i perifernih zglobova), uključujući i tehnike kojima fizioterapeut dijagnostikuje, procenjuje i tretira meka tkiva i koštane strukture u cilju smanjenja bola, povećanja obima pokreta, olakšavanja izvođenja pokreta, smanjenja ili eliminisanja zapaljenjskih promena na mekim strukturama, dovodi do relaksacije, poboljšanja prokrvljenost i ishranu tkiva, čime se poboljšava funkcija tretirane regije.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Neke od tehnika koje se sprovode:

ΕRGON ® tehnika je inovativni terapeutski pristup koji kombinuje statičke i dinamičke manipulacije mekog tkiva tela sa specijalnom kliničkom opremom za lečenje neuro-muskuloskeletnih patologija.

MEDICINSKA AKUPUNKTURA je terapeutski model, gde se tanke igle koriste u terapiji. Kada se stimulišu određeni delovi tela sa tankim iglama, aktivira se aferentni nervni sistem koji vodi do različitih delova centralnog nervnog sistema.

VAKUM (CUPPING) TERAPIJA je jednostavna, delotvorna i bezopasna. Daje izvrsne rezultate. Postoje mnoge koristi vakum terapije: nije invazivna, može se koristiti za širok raspon problema i iznad svega je efikasna.

X
Pozovite Nas!