[vc_row][vc_column][vc_column_text]Cyriax tehnika

To je moderna ortopedsko-manuelna terapija koja se bavi mehaničkom dijagnostikom i konzervativnim lečenjem povreda mekog tkiva.

Tehnika je dobila ime po autoru ortopedu Dr. James Cyriax kojeg opisuju kao „oca ortopedske medicine“. Tehnika je bazirana na dve glavne odlike – postavljanje dijagnoze i plana terapije. Odličan je izbor u lečenju povreda lokomotornog aparata.

Tehnike koje se primenjuju u samom procesu lečenja su: mobilizacija, manipulacija, poprečna frikcija, i trakcija. Sve četiri tehnike sastavni su deo koncepta, a veoma važan deo je sam pregled i testiranje koje je Cyriax razvio. Sama tehnika je kroz vreme unapređivana i modifikovana, pa je postala osnova za razvoj i nekih drugih manuelnih tehnika.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Zakažite Terapiju Kod Nas” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#1fc4ae” outline_custom_hover_background=”#1fc4ae” outline_custom_hover_text=”#ffffff” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-check-circle-o” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fambulantamyphysio%2F|||”][/vc_column][/vc_row]

X
Pozovite Nas!